Bc. Iveta Krpalová

Diplomová práce

Inhibiční účinky polyfosforečnanů na vybrané kmeny mikroorganizmů

The Inhibitory Effects of Polyhosphates on Selected Microorganisms
Anotace:
Fosforečnany jsou přídatné látky (aditiva) a v potravinářských technologiích se využívají především za účelem úpravy pH a emulgačních vlastností, případně pro své antimikrobní účinky. V této diplomové práci byl sledován inhibiční efekt šesti fosforečnanů na vybrané druhy grampozitivních a gramnegativních bakterií. Pro dané účely byly použity soli (HEXA 62, HEXA 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE a Na2HPO4 …více
Abstract:
Phosphates are food additives and in food technology are mainly used for adjusting the pH and emulsifying properties, or for their antimicrobial effects. In this work was studied the inhibitory effect of phosphate on the six selected species of Gram-positive and Gram-negative bacteria. For the purposes of salt were used ( HEXA 62, HEX 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE and Na2HPO4) differing chain lengths …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2014
Zveřejnit od: 21. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Krpalová, Iveta. Inhibiční účinky polyfosforečnanů na vybrané kmeny mikroorganizmů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky