Jan Němec

Bakalářská práce

Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk

The Use of Chilli Gastronomy and Their Impact on Human Health
Anotace:
Bakalářská práce "Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověka" je věnována chilli papričkám z rodu Capsicum. V první části práce popisuje historii, původ, jednotlivé odrůdy, chemické složení, pěstební podmínky a posklizňové úpravy chilli. V druhé se zabývá zastoupením chilli papriček ve světové gastronomii a vlivem konzumace a užívání chilli papriček na lidské zdraví.
Abstract:
The Bachelor Thesis "Using chilli in gastronomy and its impact on human health" studies chilli peppers of the Capsicum genus. Part one examines the history, origin, varieties, chemical composition, growing conditions and harvesting of chilli. Part two relates to the proportion of chilli used in world gastronomy, and the influence chilli consumption has to human health and its potential beneficial qualities …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2016
Zveřejnit od: 19. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Němec, Jan. Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 19.4.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii