Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu – Bc. Milan PEŠINA
Bc. Milan PEŠINA
Diplomová práce
Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu
Optimization of the hop harvest in relation to maximizing product quality indicators
Anotace:
V diplomové práci je analyzován a hodnocen obsah a složení hořkých kyselin metodou HPLC a index skladování chmele (HSI). Uvedené metody byly aplikovány na vzorcích odebíraných ze čtyř odrůd chmele (Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Premiant a Agnus) ve čtyřech lokalitách (Blšany, Běsno, Nesuchyně a Strojetice) žatecké chmelařské oblasti v období od 18. 8. 2012 do 4. 9. 2012 během sklizně chmele. Dále …víceAbstract:
The thesis analyses and evaluates content and composition of bitter acids by HPLC method and Hop Storage Index (HSI). These methods were applied on samples taken from four varieties of hop (Saaz, Brewer, Premiant and Agnus) in four locations (Blšany, Běsno, Nesuchyně and Strojetice) of žatec hop-growing area in the period from 18. 8. 2012 to 4. 9. 2012 during the hop harvest. Furthermore, the influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEŠINA, Milan. \textit{Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/3236sd/.
Jak správně citovat práci
PEŠINA, Milan. Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání technologie sušení chmele v komorové a pásové sušárně
Václav Lebeda -
Technologie sušení chmele v komorové sušárně s využitím uklidňovacích komor.
Jakub Pivko -
Optimalizace podmínek nízkoteplotního sušení chmele v experimentální komorové sušárně.
Petr Kubeš -
Porovnání technologie sušení chmele v komorové a pásové sušárně
Václav Lebeda
Název
Vložil
Vloženo
Práva