Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem – Bc. Václav BEHENSKÝ
Bc. Václav BEHENSKÝ
Bakalářská práce
Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem
The colours innfulence on senzorial survey of and food foodstuf from the boarder
Anotace:
Cílem bakalářské práce je přiblížit vliv barev potravin na senzorické posouzení kvality stravy konzumentem. Teoretická část vysvětluje co to barva předmětu je. Jak barvu jako důležitý identifikační prvek vnímáme. Dále práce popisuje přirozenou barvu potraviny tak jak ji definuje současná legislativa a barevné změny způsobené různými vlivy. Analytická část uvádí průběh a výsledky testování preference …víceAbstract:
Aim of my b.a. Course work is a to look at the influence of food colours on the sensorial consideration of quality of the food by the consumer. The theoretical part of my study explain, what the colour of the object is. How we perceive colour as an important element of identification. Then the work describes the natural colour of food-stuff as it defines the contemporary legislature and changes og …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7970
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BEHENSKÝ, Václav. Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení zdravých potravin z hlediska specifické výživy konzumentů
Petr Kasparek -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
“Proteinové” potraviny
Agáta Vokatá -
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Michaela Kurková