Bc. Klaudie Adamíková

Diplomová práce

Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost

Influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost. Zahrnuje rozdělení a označování hlíz brambor dle různých skupin, složení. Část práce se zabývá škůdci a tepelném ošetření. V praktické části byly vyčleněny hlízy sedmi odrůd brambor: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry Beauty, Princess a Violet Queen. Tyto odrůdy se tepelně upravily …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality. It includes the division and labeling of potato tubers according to different groups, composition. Part of the work deals with pests and heat treatment. In the practical part, tubers of seven varieties of potatoes were singled out: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin