Bc. Zdenka KUCEKOVÁ

Diplomová práce

Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí

Determination of selected chemical characteristics of local varieties of apples and quinces
Anotace:
Cieľom diplomovej práce bolo stanoviť chemické charakteristiky valašských odrôd jabĺk a dulí. Stanovený bol obsah vlákniny, vitamínu C a stráviteľnosť. Teoretická časť práce je zameraná na popis ovocia, daných charakteristík a metódy HPLC. Obsah vlákniny bol stanovený pomocou prístroja Ankom220 Fiber Analyzer. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC{--}ECD. Stráviteľnosť bola stanovená gravimetricky …více
Abstract:
The aim of this thesis was to measure chemical characteristics of wallachia varieties of apples and quinces. Content of fiber, vitamin C and digestibility was measured. The theo-retical part is aimed to describe the fruit, its characteristics and the HPLC method. The fiber content was determined using the device Ankom220 Fiber Analyzer. The HPLC-ECD method has been used for measuring vitamin C. Digestibility …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12699

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KUCEKOVÁ, Zdenka. Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma