Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí – Bc. Zdenka KUCEKOVÁ
Bc. Zdenka KUCEKOVÁ
Diplomová práce
Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí
Determination of selected chemical characteristics of local varieties of apples and quinces
Anotace:
Cieľom diplomovej práce bolo stanoviť chemické charakteristiky valašských odrôd jabĺk a dulí. Stanovený bol obsah vlákniny, vitamínu C a stráviteľnosť. Teoretická časť práce je zameraná na popis ovocia, daných charakteristík a metódy HPLC. Obsah vlákniny bol stanovený pomocou prístroja Ankom220 Fiber Analyzer. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC{--}ECD. Stráviteľnosť bola stanovená gravimetricky …víceAbstract:
The aim of this thesis was to measure chemical characteristics of wallachia varieties of apples and quinces. Content of fiber, vitamin C and digestibility was measured. The theo-retical part is aimed to describe the fruit, its characteristics and the HPLC method. The fiber content was determined using the device Ankom220 Fiber Analyzer. The HPLC-ECD method has been used for measuring vitamin C. Digestibility …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12699
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KUCEKOVÁ, Zdenka. Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ze Salaša důle, kolem hospody, až do mlýna
Václav ZIMMERMANN -
Těhotná žena a dula
Tereza ČERNÁ