Adéla Himmerová

Bakalářská práce

Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase

Antibiotic resistance genes in poultry meat
Anotace:
Potraviny živočišného původu, včetně drůbežího masa, mohou být rezervoáry rezistentních bakterií a přispívat k jejich šíření prostřednictvím potravinového řetězce. Cílem bakalářské práce bylo sledovat výskyt genů kódujících rezistenci vůči amfenikolovým, betalaktamovým, makrolidovým, polypeptidovým, sulfonamidovým a tetracyklinovým antibiotikům v drůbežím mase.
Abstract:
Foods of animal origin, including poultry meat, can serve as reservoirs of resistant bacteria and contribute to their spread through the food chain. The aim of the bachelor thesis was to monitor the occurrence of genes encoding resistance to amphenicols, betalactams, macrolides, polypeptides, sulfonamides, and tetracyclines antibiotics in poultry meat.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Himmerová, Adéla. Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe