Bc. Adéla ANDRESOVÁ

Diplomová práce

Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens

Decarboxylation activity of the bacteria Serratia marcescens
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním dekarboxylázové aktivity bakterie Serratia marcescens a její produkce biogenních aminů. V první části jsou charakterizovány biogenní aminy se zaměřením na jejich fyziologické účinky, tvorbu a výskyt v potravinách. Další část je zaměřena na popis enzymů a to hlavně na skupinu dekarboxyláz a faktory ovlivňující jejich činnost. Poslední pasáž je věnována enzymové aktivaci …více
Abstract:
Diploma thesis deals with monitoring decarboxylase activity of the bacteria Serratia marcescens and its production of biogenic amines. In the first part, there is described characteristic of biogenic amines focused on his physiological effects, formation and occurence in foods. The next part is aimed on the description of enzymes, especially group of decarboxylases and the factors that influence their …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14830

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ANDRESOVÁ, Adéla. Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe