Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích – Bc. Viktoriia Haranovska
Bc. Viktoriia Haranovska
Diplomová práce
Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích
Determination of Selected Nutritional Characteristics in Edible Flower and their Extracts
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu vybraných nutričních hodnot v jedlých květech (růže šípkové, jasmínu, chmele, bezu, měsíčku, ibišku, chrpy polní a červené, vřesu, levandule a slézu). V teoretické části jsou popsány jednotlivé rostliny a jejich květy, jejich základní chemické složení, možnosti jejich zpracování a využití v gastronomii. Praktická část se zabývá stanovením hrubé vlákniny, …víceAbstract:
Purpose of the thesis was to determine the content of selected nutritional values in edible flowers (rose hips, jasmine, hops, elderflower, marigold, hibiscus, cornflowers and red cornflowers, heather, lavender and mallow). The theoretical part describes the individual plants and edible flowers, basic chemical composition, the possibilities of edible flower processing and the use in gastronomy. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Haranovska, Viktoriia. Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře
Kateřina LABUDOVÁ -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
Šárka PETÁKOVÁ -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Stanovení obsahu rizikových prvků v různých druzích jedlých květů
Dagmar Miškovská -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková