Bc. František Štefunko

Diplomová práce

Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek

The effect of the application of selected hydrocolloids on the technological properties of meat spreads
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi přídavku hydrokoloidů do masných výrobků. Konkrétněji v této práci byly použity hydrokoloidy kappa karagenan, furcelaran a iota karagenan, které byly aplikovány do kuřecích játrových paštik. Hydrokoloidy byly přidávány v různých hmotnostních procentech. Účelem této práce bylo určení reologických a texturních vlastností paštik.
Abstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding hydrocolloids to meat products. More specifically, the hydrocolloids kappa carrageenan, furcellaran and iota carrageenan were used in this thesis and applied to chicken liver patties. The hydrocolloids were added in different weight percentages. The purpose of this work was to determine the rheological and textural properties of the pates.
 

Klíčová slova

játrovky hydrokoloidy reologie
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štefunko, František. Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.