Využití jedlého hmyzu v potravinářství – Michaela Urbánková
Michaela Urbánková
Bakalářská práce
Využití jedlého hmyzu v potravinářství
The utilization of edible insect in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím hmyzu v potravinářství. Hmyz je konzumován v mnoha částech světa (Asie, Afrika, Jižní Amerika) a setkáme se s ní i vhistorii. Celosvětově je konzumováno přibližně 1 900 druhů jedlého hmyzu. U nás konzumovaným hmyzem jsou především: cvrček domácí, cvrček stepní, potemníkbrazilský, potemník moučný, saranče stěhovavé a šváb obrovský. Hmyz je bohatý na bílkoviny …víceAbstract:
The bacherol thesis deals with the use of insects in the food industry. Insect is being consumed in many parts of the world (Asia, Africa, South America) and we can find it throughout history. Approximately 1 900 insect species are eaten worldwide. The most consumed insect species in the Czech republic are: House cricket (Acheta domesticus), Field cricket (Gryllus assimilis), Superworms (Zophobas morio …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Konzumace hmyzu v čínské kuchyni
Ondřej DEMIŠ -
Authentication of products based on edible insects by using metabolomics
Kateřina Sonntag -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Postoj konzumentů k jedlému hmyzu
Aneta Slavíková -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu
Kateřina Cinková