Michaela Urbánková

Bakalářská práce

Využití jedlého hmyzu v potravinářství

The utilization of edible insect in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím hmyzu v potravinářství. Hmyz je konzumován v mnoha částech světa (Asie, Afrika, Jižní Amerika) a setkáme se s ní i vhistorii. Celosvětově je konzumováno přibližně 1 900 druhů jedlého hmyzu. U nás konzumovaným hmyzem jsou především: cvrček domácí, cvrček stepní, potemníkbrazilský, potemník moučný, saranče stěhovavé a šváb obrovský. Hmyz je bohatý na bílkoviny …více
Abstract:
The bacherol thesis deals with the use of insects in the food industry. Insect is being consumed in many parts of the world (Asia, Africa, South America) and we can find it throughout history. Approximately 1 900 insect species are eaten worldwide. The most consumed insect species in the Czech republic are: House cricket (Acheta domesticus), Field cricket (Gryllus assimilis), Superworms (Zophobas morio …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin