Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů – Bc. Tomáš Gryger
Bc. Tomáš Gryger
Diplomová práce
Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů
The influence of vibration on the functional properties of model dairy systems
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vliv mechanických vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů - vzorků tvarohových sýrů s různým přídavkem hydrokoloidu pektinu. Tvarohový sýr do určité míry zastupuje výrobky typu cream cheese (CC), jejichž charakteristika, historicko-legislativní kontext a technologie byly popsány v teoretické části práce. Rovněž byla provedena rešerše problematiky …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the influence of mechanical vibrations on the functional properties of model milk systems - curd cheese samples with different addition of pectin hydrocolloid. Curd cheese to a certain extent represents products of the CC type, whose characteristics, historical-legislative context and technology were described in the theoretical part of the thesis. Attention …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gryger, Tomáš. Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Veronika Halamková -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra
Anna Vincová -
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů
Barbora VOLDÁNOVÁ -
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Veronika Halamková