Alexandra Vilamová

Bakalářská práce

Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa

Current trends in the methodology of sensory analysis of meat
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje trendům v metodice senzorické analýzy masa. Pro senzorické hodnocení v praktické části byly vybrány pětibodové ordinální kategorové stupnice, 100 mm nestrukturované hédonické a intenzitní stupnice. Hodnoceno bylo 5 vzorků vepřových pečení bez kosti z České republiky, Polska, Portugalska a Německa. Vzorky byly upraveny metodou sous vide, která je vhodná pro senzorické hodnocení …více
Abstract:
The bachelor thesis focuses on trends in the methodology of sensory analysis of meat. For the sensory evaluation in the practical part, five-point ordinal categorical scales, 100 mm unstructured hedonic and intensity scales were chosen. Five samples of boneless pork roasts from the Czech Republic, Poland, Portugal and Germany were evaluated. The samples were prepared using the sous vide method, which …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jan Slováček
  • Oponent: Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta