Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa – Alexandra Vilamová
Alexandra Vilamová
Bakalářská práce
Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa
Current trends in the methodology of sensory analysis of meat
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje trendům v metodice senzorické analýzy masa. Pro senzorické hodnocení v praktické části byly vybrány pětibodové ordinální kategorové stupnice, 100 mm nestrukturované hédonické a intenzitní stupnice. Hodnoceno bylo 5 vzorků vepřových pečení bez kosti z České republiky, Polska, Portugalska a Německa. Vzorky byly upraveny metodou sous vide, která je vhodná pro senzorické hodnocení …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on trends in the methodology of sensory analysis of meat. For the sensory evaluation in the practical part, five-point ordinal categorical scales, 100 mm unstructured hedonic and intensity scales were chosen. Five samples of boneless pork roasts from the Czech Republic, Poland, Portugal and Germany were evaluated. The samples were prepared using the sous vide method, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jan Slováček
- Oponent: Markéta Janík Piechowiczová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Edible flowers of Southeast Asia and their possible methods of processing
Martin Richter -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin
Eva Pacnerová -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Veronika BLÁHOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová