Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín – Bc. Pavel Šmejda
Bc. Pavel Šmejda
Diplomová práce
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Comparison of aroma profiles for white wines produced by conventional and natural methods
Anotace:
Předmětem diplomové práce je stanovení aroma profilu bílých vín. V teoretické části je shrnuta technologie výroby bílých vín od sklizně hroznů, úpravy před fermentací, vlastní alkoholová fermentace a zrání vína. V jednotlivých krocích jsou uvedeny faktory, které mohou ovlivňovat výsledný aroma profil hotového vína. Je popsán rozdíl mezi konvenčně vyráběnými a naturálními víny. Následuje popis chemického …víceAbstract:
The subject of the thesis is to determine the aroma profile of white wines. The theoretical part summarizes the technology of white wine production from grape harvest, treatment before fermentation, alcoholic fermentation and wine maturation. The individual steps list the factors that may affect the resulting aroma profile of the finished wine. The difference between conventionally produced and natural …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠMEJDA, Pavel. \textit{Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních$\backslash$nl$\{\}$ bílých vín}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/3kryp6/.
Jak správně citovat práci
Šmejda, Pavel. Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení volatilních organických látek ve vodách
Lukáš EICHLER -
Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází
Tereza Sychrovská -
Sorpce syntetických barviv na sorbentu na bázi Fe3O4
Tereza MATĚJÍČKOVÁ -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta\recke{}}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomocí LC/MS
Karel HOŘEJŠÍ