Senzoricky významné látky ve včelím medu – Monika Korandová
Monika Korandová
Bakalářská práce
Senzoricky významné látky ve včelím medu
Sensoric important substances in bee honey
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na senzoricky významné látky v medu produkovaném na území České republiky, jeho výrobu včelami a metody vytáčení. V teoretické části je uvedeno rozdělení medu, jeho fyzikální a chemické vlastnosti a chemické složení. Práce se zaměřuje na stanovení některých složek medu pomocí různých analytických metod. Ve výsledkové části je zpracovaná senzorická analýza 22 vzorků …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on sensory substances in honey produced in the Czech Republic, its production by bees and methods of extraction. In the theoretical part, the classification of honey, its physical and chemical properties and chemical composition are presented. The thesis focuses on the determination of some honey constituents using various analytical methods. In the results section, a sensory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Korandová, Monika. Senzoricky významné látky ve včelím medu. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzoricky významné látky v kávě
Vladimíra Veselá -
Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování
Lukáš Snopek -
Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek
Petra Vagnerová -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Stopové prvky v medu
Barbora Vachová -
Analýza proteinů v medu a mateří kašičce
Lenka Rozkovcová -
Stopové prvky v českém medu
Eva Filípková