Bc. Annemarie Hamplová

Diplomová práce

Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě

Changes in the fat composition of fish during heat processing
Anotace:
V lidském jídelníčku mají ryby nezastoupitelnou funkci. Nejenže jsou pro nás zdrojem mnoha důležitých nutrientů, ale především jsou jedním z hlavních zdrojů polynenasycených mastných kyselin, dokosahexaenové kyseliny a eikosapentaenové kyseliny. Zdrojem těchto důležitých mastných kyselin, a řady dalších, jsou tuky, které jsou obsažené v potravinách. Bohužel tuky během skladování a následné tepelné …více
Abstract:
Fish has an irreplaceable function in the human diet. They are a source of many important nutrients for us, but above all they are one of the main sources of polyunsaturated fatty acids, docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid. The source of these important fatty acids, and many others, are the fats found in foods. Unfortunately, fats undergo a number of undesirable changes during storage and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
  • Oponent: Janette Musilová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 3p275z 3p275z/2
16. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.