Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě – Bc. Annemarie Hamplová
Bc. Annemarie Hamplová
Diplomová práce
Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě
Changes in the fat composition of fish during heat processing
Anotace:
V lidském jídelníčku mají ryby nezastoupitelnou funkci. Nejenže jsou pro nás zdrojem mnoha důležitých nutrientů, ale především jsou jedním z hlavních zdrojů polynenasycených mastných kyselin, dokosahexaenové kyseliny a eikosapentaenové kyseliny. Zdrojem těchto důležitých mastných kyselin, a řady dalších, jsou tuky, které jsou obsažené v potravinách. Bohužel tuky během skladování a následné tepelné …víceAbstract:
Fish has an irreplaceable function in the human diet. They are a source of many important nutrients for us, but above all they are one of the main sources of polyunsaturated fatty acids, docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid. The source of these important fatty acids, and many others, are the fats found in foods. Unfortunately, fats undergo a number of undesirable changes during storage and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Janette Musilová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAMPLOVÁ, Annemarie. \textit{Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/3p275z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects
Jiří Plesník -
Counter Current Chromatography for enhanced recovery and characterization of intact polar lipids in soil organic matter.
Sakshi Ravindra TRIPATHI -
Identifying cultivation conditions for selective biosynthesis of ladderane lipids in anamox cultures
Denisa Čadková -
Simulations of membranes containing ladderane lipids
Terezie Císařová -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Chelating lipids for optical quantum nanosensors
Lucie Wohlrábová -
Analysis of lipids mobilized by adipokinetic hormones in the firebug Pyrrhocoris apterur (Heteroptera: Pyrrhocoridae)
Iva BÁRTŮ -
Changes of Plasma Lipids during Weight Reduction in Females Depends on APOA5 Variants
Pavel Suchánek
Název
Vložil
Vloženo
Práva