Bc. Lucie NEORALOVÁ

Diplomová práce

Vliv polyfenolů obsažených v jedlých květech na eukaryotické buňky.

Impact of Polyphenols Contained in Edible Flowers on Eukaryotic Cells.
Anotace:
Polyfenoly mají mnoho chemických, biochemických, či biologických vlastností. Mohou posobit protizánětlivě, antikarcinogenně, či antioxidačně. Tato diplomová práce se zabývá sledováním vlivu polyfenolů získaných z jedlých květů na proliferační aktivitu eukaryotic-kých buněk. U hodnocení antiproliferačního efektu in vitro bylo použito pět různých kon-centrací roztoků polyfenolů (50 ?g/ml, 25 ?g/ml, 10 …více
Abstract:
Polyphenols have a variety of chemical, biochemical and biological properties. They can act anti-inflammatory, anti-carcinogenic or as antioxidants. This thesis deals with the de-termination of the proliferative effect of polyphenols obtainedfrom edible flowers on euka-ryotic cells. Five different concentrations of polyphenols solutions (50 mg/ml, 25 mg/ml, 10 mg/ml, 5 mg/ml and 1 mg/ml) to evaluate …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NEORALOVÁ, Lucie. Vliv polyfenolů obsažených v jedlých květech na eukaryotické buňky.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe