Jiří NEKVAPIL

Bakalářská práce

Vliv kořenících směsí při výrobě čerstvých kozích sýrů

Effect of spice mixture in the production of fresh goat chesse
Anotace:
Cílem mé práce bylo vyrobit čerstvé kozí sýry s kořením ve hmotě a s kořením na povrchu. Provést jejich senzorickou analýzu. Zjistit zda sýry nemají vady v chuti, vůni, konzistenci a barvě.Hodnotilo se 6 vzorků. Mezi posuzovateli byli studenti a učitelé SPŠM a VOŠ Kroměříž. Celkem bylo 11 posuzovatelů. Pro koření je typické, že dodává sýrům vůni v kombinaci s charakteristickou chutí. Na roz-díl od …více
Abstract:
The goal of my bychelor thesis was to make fresh goat cheeses with spice in material and with spice on the top. To realize sensory analysis. To recognize if there are some faults of flavor,aroma, consistency and colour.We have evaluated six patterns. The evaluator were students and teachers of SPŠM a VOŠ from Kroměříž. Completely 11 evaluators. For spice is typical, that it takes to cheese aroma in …více
 

Klíčová slova

koza mléko sýr koření
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2011
Identifikátor: 21809

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radmila Matějíčková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NEKVAPIL, Jiří. Vliv kořenících směsí při výrobě čerstvých kozích sýrů. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 26. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin