Matouš Sterzik

Bakalářská práce

Vliv extruze na kvalitu proteinu sójových bobů jako krmiva pro přežvýkavce

Influence of extrusion on protein quality of soybeans as feed for ruminants
Anotace:
Cílem práce je zkoumat vliv tepelných úprav (zejména extruze) na sójové boby a jejich nutriční a antinutriční hodnoty. Rozebrán je zejména vliv extruze sójových bobů na přežvýkavce a na jejich fermentaci v bachoru. Cíle je dosaženo rozborem české i zahraniční odborné literatury, která se těmito tématy zabývá. Literární rešerše je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola seznamuje s obecným botanickým …více
Abstract:
The aim of this thesis is to investigate influence of heat treatment (especially extrusion) on soybeans and their nutritional and antinutritional values. In particular, the effect of extrusion of soy beans on ruminants and their fermentation in the rumen is affected.. The objectives are achieved mainly by the analysis of foreign and Czech literature, which deals with these topics.Literary research …více
 

Klíčová slova

sója krmivo přežvýkavci

Keywords

soya feed ruminants
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
  • Oponent: Boris Hučko, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 3uxjuc 3uxjuc/4
22. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
13. 4. 2019
Mach, J.
13. 4. 2019
Mach, J.
13. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.