Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa – Bc. Eliška Suchanová
Bc. Eliška Suchanová
Diplomová práce
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Fattening of chickens on pasture and meat quality
Anotace:
Přístup kuřat na pastvu může vést ke zvýšení kvality produktů. Ze studií vyplývá, že maso kuřat chovaných na pastvě může být zdraví prospěšnější kvůli nižšímu obsahu tuku a vyššímu zastoupení karotenoidů, vitaminů a n-3 mastných kyselin. Zároveň lze při správném chovu zajistit zdraví a welfare drůbeže. Pastevní vegetace je bohatým zdrojem karotenoidů, vitaminů a n-3 polynenasycených mastných kyselin …víceAbstract:
Chickens access to a pasture can lead to an increase of products. quality Many studies show that chickens meat, which were raised on a pasture, should be more beneficial to health due to its lower fat content and higher representation of carotenoids, vitamins and n-3 fattyacids. At the same time, the health and welfare of poultry can be ensured with proper breeding. Pasture vegetation is a rich source …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Michaela Englmaierová, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Taubner, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého poměru n-3 a n-6 nenasycených mastných kyselin na hojení ran v experimentu
Alica Hokynková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Pomer polynenasýtených mastných kyselín n-6 a n-3 vo vzťahu k riziku srdcovo-cievnych ochorení
Lívia Gregorová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Obsah PUFA n-6 a n-3 ve vybraných živočišných tkáních
Martina Koláčková -
Postoj veřejnosti k alternativním formám doplňků stravy s n-3 mastnými kyselinami
Alice Staveníková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Vliv polynenasycených mastných kyselin n-3 na markery zánětu u modelového organizmu
Petra Pešková
Název
Vložil
Vloženo
Práva