Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků – Ing. Ing. Lucie Nováková
Ing. Ing. Lucie Nováková
Bakalářská práce
Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků
Effect of composition on sensory quality of selected thermally processed meat products
Anotace:
Teoretická část této bakalářské práce se zabývá charakterizováním dvou zástupců tepelně opracovaných masných výrobků špekáčků a gothajských salámů, jejich složením, technologií výroby a historií a současností legislativních opatření spojených s jejich výrobou. Podstatnou částí je také úvod do oboru senzorické analýzy a přiblížení metod, pomocí kterých je stanovována senzorická kvalita špekáčků a gothajských …víceAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with the characterization of two representatives of the heat-treated meat products a traditional czech sausages called špekáčky and Gotha salamis, their composition, manufacturing technology, history and present legislative directives related to manufacture. A substantial part is the introduction to the field of sensory analysis methods and approach, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/42x17v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv kolagenu na organoleptické vlastnosti masa
Oto Svoboda -
Vliv kůžových emulzí v měkkých a drobných masných výrobcích na organoleptické vlastnosti.
Lucie CHRVALOVÁ -
Vliv přírodních antioxidantů a konzervačních látek na technologické a organoleptické vlastnosti masných výrobků
Markéta Suchopárová
Název
Vložil
Vloženo
Práva