Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv – Tereza Gonová
Tereza Gonová
Bakalářská práce
Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv
Comparison of different preservation methods for plant juices
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na různé metody konzervace rostlinných šťáv, jejich principy jsou zde popsány a dále porovnány na základě toho, jak jsou těmito metodami účinně snižovány nežádoucí mikroorganismy kontaminující rostlinné šťávy a zároveň zachovány nutriční a senzorické vlastnosti rostlinných šťáv.Ovoce a zelenina je významným zdrojem vitaminů, minerálů a dalších nutričně prospěšných …víceAbstract:
This bachelor thesis is aimed at various methods of preservation of fruit and vegetable juices, the principles of which are described and further compared. The comparison is based on the observation how these methods can effectively reduce undesirable microorganisms contaminating plant juice while preserving the nutritional and sensory properties of vegetable juices.Fruits and vegetables are an important …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Oponent: Jakub Šmíd, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GONOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/43ciac/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Vapours of essential oils and their constituents as in vitro inhibitors of pneumonia causing microorganisms
Markéta Houdková -
Využití konzervace vysokým tlakem.
Anna Svobodová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Rentgenové systémy pro bezpečnostní prohlídky příručních zavazadel
Jindřich Stava
Název
Vložil
Vloženo
Práva