Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů – Bc. Eliška Tesařová
Bc. Eliška Tesařová
Diplomová práce
Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů
Antimicrobial Effect Of Concentrated Hydrolats Obtained From Plant Material Distillation
Anotace:
Tématem této práce je stanovení antimikrobiální a antifungální aktivity hydrolátů. Pro testování byly využity hydroláty levandule, fenyklu, bobkového listu a hřebíčku. Hydroláty jsou vedlejší produkty destilace silic a po řadě dalších experimentů by mohly být některé tyto látky využívány pro své antimikrobiální účinky.Abstract:
The diploma thesis is devoted to the determination of antimicrobial activity and antifungal activity. There were tested hydrolates of lavender, fennel, laurel and clove. Hydrolates are products of the destillation of essential oils. They could be used in natural medicine for a lot of testing.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2019
- Vedoucí: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TESAŘOVÁ, Eliška. \textit{Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/48zkle/.
Jak správně citovat práci
Tesařová, Eliška. Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů. Pardubice, 2019. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Bioanalytik
Práce na příbuzné téma
-
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Metody monitorující antimikrobiální účinky přírodních látek
Rudolf Kukla -
Potenciální antimikrobiální účinky vybraných přírodních látek
Hana MAŠKOVÁ -
Nanoemulze přírodních lipofilních látek a jejich antimikrobiální účinky
Valentina Blahová -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Antimikrobiální účinky biogenně syntetizovaných nanočástic zlata a stříbra
Ondřej Peller -
Příprava hybridních nanočástic lignin-stříbro a jejich antimikrobiální účinky
Lenka Holá -
Přírodní rostlinné látky a jejich synergický antimikrobiální účinek
Lucie Hrdinová