Výroba nízkoalkoholických nápojů s využitím bylinných extraktů – Kryštof Kovář
Kryštof Kovář
Bakalářská práce
Výroba nízkoalkoholických nápojů s využitím bylinných extraktů
Manufacture of low alcohol volume beverages with the use of herbal extracts
Anotace:
V bakalářské práci je rozvedena historie přidávání bylin do nízkoalkoholických nápojů, užívané bylinné druhy, technologie bylinných extraktů a praktická výroba hard seltzerů s přídavkem připravených bylinných extraktů, senzorické hodnocení a statistická analýza získaných výsledků. V experimentální části práce bylo připraveno 8 vzorků nízkoalkoholických nápojů, u kterých bylo provedeno senzorické hodnocení …víceAbstract:
This bachelor thesis describes the history of herbal addition into low alcohol volume beverages, the varieties of herbs used, the technology of herbal extracts and practical manufacture of hard seltzers with the addition of herbal extracts. The results of sensory analysis were statistically evaluated. 8 samples of low alcohol beverages were prepared for the experiment and the sensory analysis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 6. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kiss, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů
Anita Rejdlová -
Technologické možnosti výroby vybraných nápojů
Klára Haluzová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková