Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva – Jan VASIL
Jan VASIL
Bakalářská práce
Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva
Microbiological quality and filtration of beer
Anotace:
Hlavním tématem této práce je filtrace piva, která je nedílnou součástí pivovarské technologie. Kvalita filtrace má rozhodující vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva. V pivovarské praxi se používají různé druhy filtrace. Mezi nejběžnější metody patří křemelinová filtrace. Na základě výzkumů a modernizace pivovarů jsou do této výrobní sekce zaváděny nové vývojové trendy. Pro zjištění účinnosti …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is beer filtration, what is an important part of beer technology. Quality of filtration has significant effect on shelf-life and colloidal stability of beer. Different types of beer filtration are used in brewery. The most common method is diatomeous filtration. New developments are implemented in brewery trying to reach modernization. Microbiology analyses of beer samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12997
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VASIL, Jan. \textit{Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/4dqhlf/.
Jak správně citovat práci
VASIL, Jan. Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva . Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin