Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy – Bc. Martina LUKEŠOVÁ
Bc. Martina LUKEŠOVÁ
Diplomová práce
Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy
Efect of lactic acid on food mikrooganisms
Anotace:
Velkým zdravotním problémem dnešní doby je výskyt onemocnění způsobených mikroorganismy kontaminující potraviny. Proto jsme sledovali antibakteriální účinek kyseliny mléčné na tyto mikroorganismy. Kyselina mléčná je přírodní organická kyselina, kyselé chuti, lehce rozpustná, vzniká mléčným kvašením cukrů a je běžně používaným prostředkem v potravinářské výrobě. Sledovali jsme vliv kyseliny mléčné a …víceAbstract:
There is a big problem with the occurrence of diseases caused by foodborne pathogens. That is the reason why we studied antibacterial effect of lactic acid. Lactic acid is a natural organic acid of sour taste, dissoluble, originating by the process of lactic fermentation of sugar and is commonly used substance in the foodstuff production. The effect of lactic acid and its minimal inhibition concentration …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2227
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LUKEŠOVÁ, Martina. Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Podil kyseliny 3-hydroxypropionové na antimikrobiální aktivitě bakterií produkujících reuterin
Denisa Körberová -
Výskyt Bacillus cereus v potravinách
Jana Podobová -
Fenotypová variabilita u nozokomiálních a přírodních kmenů druhu Pseudomonas aeruginosa
Martina Macháčová -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Imunomodulační vlastnosti mastných kyselin s krátkým řetězcem tvořených Escherichia coli
Dana Burešová -
Význam Escherichia coli a dalších enterobakterií v mikrobiotě kojenců
Kristýna Knobová -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ -
Kultivační vyšetření moči s využitím podpůrných metod (biochemická analýza, mikroskopie, prodloužená kultivace, anaerobní kultivace)
Markéta ČERNÍKOVÁ