Bc. Martina LUKEŠOVÁ

Diplomová práce

Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy

Efect of lactic acid on food mikrooganisms
Anotace:
Velkým zdravotním problémem dnešní doby je výskyt onemocnění způsobených mikroorganismy kontaminující potraviny. Proto jsme sledovali antibakteriální účinek kyseliny mléčné na tyto mikroorganismy. Kyselina mléčná je přírodní organická kyselina, kyselé chuti, lehce rozpustná, vzniká mléčným kvašením cukrů a je běžně používaným prostředkem v potravinářské výrobě. Sledovali jsme vliv kyseliny mléčné a …více
Abstract:
There is a big problem with the occurrence of diseases caused by foodborne pathogens. That is the reason why we studied antibacterial effect of lactic acid. Lactic acid is a natural organic acid of sour taste, dissoluble, originating by the process of lactic fermentation of sugar and is commonly used substance in the foodstuff production. The effect of lactic acid and its minimal inhibition concentration …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2227

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2006

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LUKEŠOVÁ, Martina. Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.