Eva TRČKOVÁ

Bakalářská práce

Doplňky stravy na bázi vlákniny

Food supplements based on fibre
Anotace:
Tato práce byla zaměřena na průzkum trhu v oblasti doplňků stravy na bázi vlákniny. Vláknina je nestravitelná část rostlinné potravy. Není využitelná jako zdroj energie, ale má pozitivní vliv na trávicí procesy. Přirozenými zdroji vlákniny jsou ovoce a zelenina. Její příjem je často nedostatečný a může být nahrazen ve formě doplňků stravy.
Abstract:
This essay has concerned about the market research in the area of the fibre-based diet supplements. Fibre is inconsumable part of the vegetable nourishment. It is not utilizable as the source of energy, but it can positively affect the processes of digestion. Fruit and vegetables are natural resources of the fibre. The fibre intake in the food is not often sufficient and it can be served as the diet …více
 

Klíčová slova

Vláknina doplňky stravy.
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12962

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TRČKOVÁ, Eva. Doplňky stravy na bázi vlákniny. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin