Inovace v technologii výroby mražených krémů – Sabina Malá
Sabina Malá
Bakalářská práce
Inovace v technologii výroby mražených krémů
Innovations in the technology of ice cream production
Anotace:
Tato práce se zabývá inovacemi v technologii výroby mražených krémů. Mražený krém je výrobek získaný našleháním a zmrazením pasterované a následně homogenizované smetanové, mléčné či ochucené vodové základní směsi, která je potom pod tlakem různě formována do požadovaných tvarů. Před zmrazením dochází k fyzikálnímu zrání směsi. Výsledná konzistence je jemná, hladká a bez větších hrudek, krystalů ledu …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with innovations in the technology of ice cream production. Ice cream is a product obtained by the whipping and freezing pasteurized subsequently homogenized cream, milk or flavored water base mixture, which is then under pressure variously shaped into the desired shapes. Prior to freezing, the mixture matures physically. The resulting consistency is smooth, soft and without …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.