Jan Janušík

Bakalářská práce

Vplyv technologických postupov na obsah biogénnych amínov vo víne

Vliv technologických postupů na obsah biogenních aminů ve víně
Anotace:
Tato práce svým obsahem popisuje vliv odlišných technologických postupů při výrobě vína, které určitým způsobem ovlivňují vývoj biogenních aminů během celého výrobního procesu. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje popisem biogenních aminů jako celku, ať už jejich vzniku, původu nebo jejich reakcí. Také se zabývá popisem ostatních faktorů, které ve víně ovlivňují jejich obsah a schopnost bytí …více
Abstract:
This thesis describes the impact of various technological procedures on the production of wine, which influence the development of biogenic amines during the wine production process. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on the description of biogenic amines as a whole – their origin and reactions. Moreover, it deals with the description of other factors which affect their content and …více
Abstract:
Táto práca svojím obsahom popisuje vplyv odlišných technologických postupov pri výrobe vína, ktoré určitým spôsobom ovplyvňujú vývoj biogénnych amínov počas celého výrobného procesu. Teoretická časť bakalárskej práce sa zameriava popisom biogénnych amínov ako celku, či už ich vzniku, pôvodu alebo ich reakcií. Taktiež sa zaoberá popisom ostatných faktorov, ktoré vo víne ovplyvňujú ich obsah a schopnosť …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tereza Helmová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta