Vplyv technologických postupov na obsah biogénnych amínov vo víne – Jan Janušík
Jan Janušík
Bakalářská práce
Vplyv technologických postupov na obsah biogénnych amínov vo víne
Vliv technologických postupů na obsah biogenních aminů ve víně
Anotace:
Tato práce svým obsahem popisuje vliv odlišných technologických postupů při výrobě vína, které určitým způsobem ovlivňují vývoj biogenních aminů během celého výrobního procesu. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje popisem biogenních aminů jako celku, ať už jejich vzniku, původu nebo jejich reakcí. Také se zabývá popisem ostatních faktorů, které ve víně ovlivňují jejich obsah a schopnost bytí …víceAbstract:
This thesis describes the impact of various technological procedures on the production of wine, which influence the development of biogenic amines during the wine production process. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on the description of biogenic amines as a whole – their origin and reactions. Moreover, it deals with the description of other factors which affect their content and …víceAbstract:
Táto práca svojím obsahom popisuje vplyv odlišných technologických postupov pri výrobe vína, ktoré určitým spôsobom ovplyvňujú vývoj biogénnych amínov počas celého výrobného procesu. Teoretická časť bakalárskej práce sa zameriava popisom biogénnych amínov ako celku, či už ich vzniku, pôvodu alebo ich reakcií. Taktiež sa zaoberá popisom ostatných faktorov, ktoré vo víne ovplyvňujú ich obsah a schopnosť …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tereza Helmová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně
Lucie HUMPULOVÁ -
Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína
Jana HANÁKOVÁ -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová