Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce – Sylva Martínková
Sylva Martínková
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce
Microbiological quality of fresh milk, depending on the method of distribution
Anotace:
Tato práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou mléka distribuovaného mezi zákazníky různými způsoby. V průběhu jednoho roku bylo provedeno 16 odběrů čerstvého mléka z pojízdné prodejny, 16 odběrů čerstvého mléka z kamenné prodejny a pro porovnání mikroflóry bylo provedeno i 16 odběrů mléka syrového z mlékomatu. U všech vzorků byl stanovován celkový počet mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií …víceAbstract:
This work focuses on microbiological quality of milk distributed to customers in varied ways. Thorough a year, there were 16 samples taken from a going-around shop, 16 taken from a classical shop and in order to compare micro flora as well, there were taken 16 samples from raw milk from a milk machine. All the samples were tested to see the count of microorganisms; coli form bacteria and also the Enterobacteriaceae …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARTÍNKOVÁ, Sylva. \textit{Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/4hk9cb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Alice Andrlová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová
Název
Vložil
Vloženo
Práva