Senzorická jakost masa v průběhu zrání – Bc. Nicola Darkwahová
Bc. Nicola Darkwahová
Diplomová práce
Senzorická jakost masa v průběhu zrání
Sensory assessment of beef quality during maturation
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na senzorickém hodnocení hovězího masa v průběhu zrání. Byly porovnány výsekové části šál (Musculus adductores) a roštěnec (Musculus longissimus) po dobu 8 týdnů zrání. Pro pokus byly zvoleny jalovice plemena České strakaté. Nejprve byly sledovány rozdíly mezi vzorky zrajících v celku a plátcích. Po vyhodnocení a statistickém zpracování, byly následující vzorky uchovávány …víceAbstract:
The diploma thesis deals with sensory assessment of beef quality during maturation. Two parts of beef round (Musculus adductores) and sirloin (Musculus longissimus) were compared and evaluated to find the differences in quality during the 8 weeks maturation period. The České strakaté breed was used for the experiment. In the first part of the experiment the differences between matured samples of whole …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Změny texturních vlastností hovězího masa v průběhu zrání
Nikola Hermanová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Sledování jakosti hovězího masa během zrání
Monika Kavanová -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Kateřina JANOUŠKOVÁ -
Zrání hovězího masa
Jana Slezáková -
Sledování jakostních ukazatelů při zrání hovězího masa
Kateřina Zelinková
Název
Vložil
Vloženo
Práva