Bc. Martin Kučera

Diplomová práce

Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů

Fundamental Study of Hydrolysis, Alcoholysis and Aminolysis of 1-Acetyl-3-Alkylidene-4,1-Benzoxazepine-2,5-Diones
Anotace:
Čtyřstupňovou metodou byla připravena série 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů. Syntéza benzylidenového derivátu se od výchozího chinolindionu nedařila. Místo příslušné 2-oxoacylanthranilové kyseliny byla získána sodná sůl a ne zcela identifikované chemické individuum. Jiný preparát považovaný za kyselinu N-(2-oxo-3-fenylpropionyl)anthranilovou, byl zřejmě znečištěn ß-jod derivátem příslušné …více
Abstract:
A series of 1-acetyl-3-alkylidene-4,1-benzoxazepin-2,5-diones was prepared by well known four-stage method from quinolinones. Synthesis of benzylidene derivative was not successful. Instead of 2-oxoacylanthranilic acid was obtained sodium salt and not fully identified chemical individuum. Another specimen considered N-(2-oxo-3-phenylpropanoyl)anthranilic acid was apparently contamined by ß-iodo derivate …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2013
Zveřejnit od: 18. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2013

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kučera, Martin. Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek

Práce na příbuzné téma