Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků – Bc. Kateřina Podmolíková
Bc. Kateřina Podmolíková
Bakalářská práce
Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků
Technology and analysis of fermented dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na fermentované mléčné výrobky. Popisuje jejich charakteristiku, požadavky a rozdělení dle použitých kultur. Dále je uvedena technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků, která je popsána v jednotlivých krocích. Tato práce rovněž prezentuje možnosti analýzy nejdůležitějších složek těchto výrobků. Diskutovány jsou i zdravotní aspekty spojené s konzumací výše uvedených …víceAbstract:
This Bachelor thesis is focused on ferment dairy products. Its characteristics and classification based on the microbial culture used are described herein. Furthermore, the technology of its production is introduced and described in particular steps. This thesis includes also the analysis of the most important components of these products. Health aspects on human organism are discussed in this thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Podmolíková, Kateřina. Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Analýza spotřeby vybraných potravin v ČR
Lenka Kymlová -
Analýza spotřeby vybraných potravin v ČR
Lucie Drbalová -
Analýza nákupního chování zákazníka při nakupování potravin na internetu
Tereza Smutná -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin ve vybraných zemích Evropy
Linda Krčmářová -
Statistická analýza ve výživě a spotřebě potravin lidí v České republice
Denisa Jiroutová -
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová