Antioxidanty jako nezbytná součást výživy rekreačního sportovce – Erika PRUCKOVÁ
Erika PRUCKOVÁ
Bakalářská práce
Antioxidanty jako nezbytná součást výživy rekreačního sportovce
Antioxidants as an essential component in recreational athlete's diet
Anotace:
Hlavním cílem práce je ověřit množství antioxidantů v tělech sportovců měřením karotenoidů v kůži a provést výzkum příjmu ovoce a zeleniny u těchto osob. Za tímto účelem bylo provedeno měření karotenoidů v kůži a anketní šetření u 41 osob, 16 žen a 25 mužů. Analýza prokázala, že 43,9 % osob má nízké hodnoty karotenoidů, hodnotu v rámci normy mělo 26,83 % osob a vynikající hodnoty pak dosahovalo 29 …víceAbstract:
The main objective of the work is to verify the amount of antioxidants in the bodies of athletes by measuring carotenoids in the skin and to carry out a research on the intake of fruits and vegetables among these people. For this purpose, measurements and surveys were carried out on 41 persons, 16 women and 25 men. The analysis showed that 43.9 % of people had low carotenoid amounts, 26.83 % standard …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Iva Klimešová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PRUCKOVÁ, Erika. Antioxidanty jako nezbytná součást výživy rekreačního sportovce. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Fakulta tělesné kultury
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Fakulta tělesné kulturyUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Fakulta tělesné kulturyBakalářský studijní program / obor:
Tělesná výchova a sport / Trenérství a sport
Práce na příbuzné téma
-
Obohacování nápojů přídavkem antioxidantů
Simona Šulganová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková
Název
Vložil
Vloženo
Práva