Kvalita uzených výrobků hospodářsky významných druhů ryb – Bc. Lukáš KORYŤÁK
Bc. Lukáš KORYŤÁK
Diplomová práce
Kvalita uzených výrobků hospodářsky významných druhů ryb
Quality of smoked products of economically important fish species
Anotace:
Tato diplomová práce si kladla za cíl otestovat přírodě blízkou aditivní látku a to kaseinát sodný, která nepodléhá mezi spotřebiteli nepopulárnímu označení "E" na etiketě výrobku, a která by poskytla tzv. "vyšší hodnotu" produktu hospodářsky významných druhů ryb v ČR, konkrétně kapra obecného (Cyprinus carpio), tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss …víceAbstract:
The objective of this thesis was to test the environmental friendly additive substance, in particular sodium caseinate, which is not subject to designation "E" on the label of the product, which is unpopular among the consumers, and which would provide so-called a "higher value" to a product of economically important fish species in the Czech Republic, specifically the common carp (Cyprinus carpio …víceObhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Másílko, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
Jak správně citovat práci
KORYŤÁK, Lukáš. Kvalita uzených výrobků hospodářsky významných druhů ryb. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss)
Ondřej TUNYS -
Vliv hmyzích komponent v krmivu ryb na produkci, zdraví a kvalitu ryb.
Markéta HLÁVKOVÁ -
Vylepšení kompozice mastných kyselin u kapra obecného (\kur{Cyprinus carpio})
Jan MRÁZ -
Využití produktů ze zpracování konopí ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Ondřej Palíšek -
Vliv chovu na kvalitu tuku kapra obecného (Cyprinus carpio)
Tomáš ZAJÍC -
Posouzení vlivu výživy a technologie chovu na změny v kvalitě masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a sumce velkého (Silurus glanis L.)
Tomáš ZAJÍC -
Analýza mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních metodou plynové chromatografie
Simona Fraňková -
Možnosti použití krmiv pro kapra při sportovním rybolovu
Jan OPATŘIL