Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu – Bc. Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ
Bc. Ludmila ZÁLEŠÁKOVÁ
Diplomová práce
Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu
Monitoring of biogenic amines content in selected fermented foods of animal origin.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve vybraných vzorcích fermentovaných potravin živočišného původu získané z běžné obchodní sítě a sledovat jejich změny během chladírenského skladování. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby minimální trvalivosti, resp. použitelnosti. Třetí odběrový termín byl volen tak, aby byl přibližně uprostřed …víceAbstract:
The aim of this work was to observe content of biogenic amines in selected samples of fermented foods of animal origin obtained from common market and to monitor their changes during storage at 6°C. The content of biogenic amines was noted immediately after the purchase and at the end of the shelf-life. The third time of sampling was chosen to be approximately in the middle of the terms mentioned above …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
21580
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZÁLEŠÁKOVÁ, Ludmila. \textit{Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/4zrxz7/.
Jak správně citovat práci
ZÁLEŠÁKOVÁ, Ludmila. Monitoring obsahu biogenních aminů ve vybraných fermentovaných potravinách živočišného původu. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin
Monika Augustová -
Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin
Veronika Cabáková -
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Obsah biologicky aktivních aminů v průběhu skladování u vybraných druhů zrajících sýrů
Simona HYBŠOVÁ