Bc. Eliška Faitová

Diplomová práce

Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech

POLYPHENOL CONTENT IN WHITE AND ORANGE (SKIN CONTACTED) WINES
Anotace:
Polyfenoly jsou látky obsažené ve víně, které mají různorodé vlastnosti a významně ovlivňují chuť a barvu vína. Rešeršní část se zaměřuje na popis výroby bílých a oranžových vín, typy fenolických látek a metody jejich měření. V experimentální části byl měřen obsah polyfenolů ve vzorcích pěti bílých a pěti oranžových vín, která byla vyrobena z hroznů ročníku 2018 a 2019 vypěstovaných ve vinařské oblasti …více
Abstract:
Polyphenols are chemical compounds contained in wine that considerably affect the taste and color of wine. The recherche part describes the production of white and orange wines, types of polyphenol compounds and methods of their measurement. In the experimental part, the content of polyphenols was measured in 5 pairs of white and orange wine of the same variety that were produced from grapes grown …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.