Syrovátkové koncentráty ve výživě – Zuzana Škraňková
Zuzana Škraňková
Bakalářská práce
Syrovátkové koncentráty ve výživě
Whey proteins in nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce je rešerší, která se zabývá syrovátkovými proteiny ve výživě, které jsou velmi ceněnou a vyhledávanou složkou. Syrovátkové proteiny jsou využívány především jako součást doplňků stravy sportovců, ale i v kojenecké výživě nebo ve zdravotnictví při speciálních požadavcích na výživu. Syrovátkové proteiny jsou kvalitní mléčné proteiny charakteristické vysokým obsahem esenciálních …víceAbstract:
This bacherol thesis is focused on importance of whey proteins in nutrition, which are very valued and sought-after component. Whey proteins are used mainly as a part of dietary supplements for athletes, but also in baby nutrition or healthcare with special nutrition requirements. Whey proteins are quality milk proteins characterized by high content of essential amino-acids and amino-acid with branched …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 6. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Škraňková, Zuzana. Syrovátkové koncentráty ve výživě. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin