Bc. Markéta Nečasová

Diplomová práce

Možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie

Possibilities of fat identification using gas chromatography
Anotace:
Cílem této práce bylo zhodnotit možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie. Popsat jednotlivé složky lipidů, zaměřit se na mastné kyseliny a jejich přeměnu při procesu hydrogenace. Zhodnotit zdravotní atributy jak samotných lipidů, tak mastných kyselin přeměněných během hydrogenace obsažených v potravinách. V práci je také obecně popsán proces chromatografie se zřetelem na plynovou chromatografii …více
Abstract:
The aim of this work was to evaluate the possibilities of fat identification using gas chromatography. Describe the individual components of lipids, focus on fatty acids and their conversion in the hydrogenation process. To evaluate the health attributes of both lipids themselves and fatty acids converted during hydrogenation contained in food. The work also generally describes the process of chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta