Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva – Bc. Markéta Pohlová
Bc. Markéta Pohlová
Diplomová práce
Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva
The influence of technology of high gravity wort on final quality of beer
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva. V literární části je vysvětlen a charakterizován pojem vysokokoncentrovaná mladina a je zde uveden postup její výroby metodou HGB. Důležitou kapitolou jsou pivovarské kvasnice, které hrají u výroby piva metodou HGB velmi významnou roli. V poslední části literární rešerše je uvedena problematika užívání …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of high gravity brewing to final quality of beer. In the literary part there is explained and characterized term of high gravity wort and there is presented proces of brewing by HGB method. The important chapter are brewer's yeast which play very major role for beer production by HGB. In the last part of the literature review is presented issue about using CKT, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium vlivu proteinů na stabilitu pivní pěny
David Benda -
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení výskytu kančího pachu ve vepřovém mase
Hana Lorencová -
Senzorické hodnocení kančího pachu ve vepřovém mase
Jana Hrazdirová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Eva Burianová -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová
Název
Vložil
Vloženo
Práva