Zuzana VOŘÍŠKOVÁ

Bakalářská práce

Orientační stanovení obsahu cholesterolu v potravinách a zhodnocení velikosti jeho průměrného denního příjmu v české populaci.

Tentative assessment of cholesterol in food and the evaluation of the size of its average daily intake in the Czech population.
Anotace:
Tato práce se zabývá stanovením cholesterolu v potravinách. Jsou zde popisovány fyziologické funkce cholesterolu a jeho vliv na vznik a rozvoj aterosklerózy. Práce také obsahuje statistické zhodnocení denního příjmu cholesterolu v české populaci a doporučení týkající se stravování.
Abstract:
This work deals with the assessment of cholesterol in food. There are described the physiological function of cholesterol and its effect on the formation and development of atherosclerosis. The work also includes a statistical evaluation of the daily intake of cholesterol in the Czech population and recommendations about diet.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2014
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. Ing. Zdeněk Zloch, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VOŘÍŠKOVÁ, Zuzana. Orientační stanovení obsahu cholesterolu v potravinách a zhodnocení velikosti jeho průměrného denního příjmu v české populaci.. Plzeň, 2014. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta pedagogická

Bakalářský studijní program / obor:
Přírodovědná studia / Chemie se zaměřením na vzdělávání