Hodnocení potravin a jídelníčku při onemocnění fenylketonurií – Venuše Čermáková
Venuše Čermáková
Diplomová práce
Hodnocení potravin a jídelníčku při onemocnění fenylketonurií
Evaluation of food and diet in disease phenylketonuria
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hypotézou, že striktní dodržování nebo výpadky v nízkobílkovinné dietě rozhodují o zdravotním stavu pacientů s fenylketonurií. Cílem práce bylo u vybraného souboru pacientů s různou úrovní diety při onemocnění fenylketonurií vyhodnotit skladbu jídelníčku z hlediska dietologického a nutričního v závislosti na individuálním zdravotním stavu, hodnoty porovnat se skladbou jídelníčků …víceAbstract:
This diploma thesis pursues the hypothesis, that strict abiding or failures in low protein diet are deciding about the health of patients with phenylketonuria. The goal of the thesis was to evaluate the composition of the diet for selected set of patients from the dietological and nutritious point of view in dependence on individual health condition, to compare the values with the diet of healthy people …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERMÁKOVÁ, Venuše. \textit{Hodnocení potravin a jídelníčku při onemocnění fenylketonurií}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/579zer/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Dash dieta
Daniela Hrdá -
Hodnocení kvality stravy u pacientů s indikací některé ze základních diet
Klára VAŇKOVÁ -
Porovnání použití různých startérových diet ve výživě telat v období mléčné výživy
Anna Zuzanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva