Bc. Sára Benková

Diplomová práce

Možnosti přípravy žitných kvasů pro výrobu žitné pálenky

Possibilities of rye yeast preparation for the production of rye spirit
Anotace:
V diplomová práci na téma „Možnosti přípravy žitných kvasů pro výrobu žitné pálenky“ byla zpracována literární rešerše na téma žito, výroba žitné pálenky a procesy spojené s výrobou. V literární rešerži jsem se především zaměřila na popsání chemického a morfologického složení žitného zrna. Následně byly popsány suroviny pro výrobu žitné pálenky a popsán technologický postup získávání výsledných destilátů …více
Abstract:
The diploma thesis on a topic of „Possibilities of rye yeast preparation for the production of rye spirit“ covered literature review on rye, production of rye spirit and processes linked with the production. I particularly focused on describing chemical and morphological composition of rye grain. Ingredients for production of rye spirit and technological process of obtaining the resulting distillates …více
 

Klíčová slova

žito destilát zápara výtěžnost

Keywords

rye spirit mash yield
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Vosáhlová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta