Kateřina Uttendorfská
Bakalářská práce
\kur{E. coli} Nissle 1917
\kur{E. coli} Nissle 1917
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá probiotickým kmenem Escherichie coli Nissle 1917, jeho vlastnostmi, působení na patogenní mikroorganismy a na samostatný organismus. Kmen se využívá k výrobě probiotik. Probiotika jsou obecně známé farmaceutické přípravky, které zlepšují stav střevní mikroflóry, popřípadě zabraňují infekcím způsobených patogenními mikroorganismy.Abstract:
The bachelor thesis deal with the probiotic strain Escherichie coli Nissle 1917, its properties, action on pathogenic microorganisms and on organism. This strain is used for synthesis of probiotics. Probiotics are generally known pharmaceutical preparations which improve the condition of the intestinal microbiom or prevent infections caused by pathogenic microorganisms.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Uttendorfská, Kateřina. \kur{E. coli} Nissle 1917. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant