Stanovení obsahu esenciálních mastných kyselin v EDTA plazmě diabetiků typu 2 – Bc. Kristýna Schauerová
Bc. Kristýna Schauerová
Diplomová práce
Stanovení obsahu esenciálních mastných kyselin v EDTA plazmě diabetiků typu 2
Determination of essential fatty acids contents in EDTA plasma of diabetic patiens type 2
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá zkoumáním závislosti složení esenciálních mastných kyselin v EDTA plazmě diabetiků 2. typu na míře kompenzace diabetu vyjádřené pomocí koncentrace glykovaného hemoglobinu (HbA1c). Hlavním cílem této diplomové práce je snaha přispět k rozvoji diagnostiky diabetu a rozšířit poznatky o patogenezi tohoto onemocnění.Abstract:
Submitted thesis deals examining the composition dependence of essential fatty acids in EDTA plasma second diabetes type on the degree of glycemic expressed by the concentration of glycated hemoglobin (HbA1c). The main objective of this thesis is to contribute to the development of diabetes diagnosis and expand knowledge of the pathogenesis of this disease.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 10. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 12. 2014
- Vedoucí: prof. Ing. Alexander Čegan, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SCHAUEROVÁ, Kristýna. \textit{Stanovení obsahu esenciálních mastných kyselin v EDTA plazmě diabetiků typu 2}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/5j0i4r/.
Jak správně citovat práci
Schauerová, Kristýna. Stanovení obsahu esenciálních mastných kyselin v EDTA plazmě diabetiků typu 2 . Pardubice, 2014. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Analýza biologických materiálů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Charakterizace derivátů kyseliny hyaluronové
Matěj ŠIMEK -
Mastné kyseliny mikroorganizmů a možnosti jejich identifikace
Kateřina BÁRTOVÁ -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ