Erika Pavelková

Bakalářská práce

Antioxidanty v obilovinách a pseudocereáliích

Antioxidants in Cereals and Pseudocereals
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vypracování literárního přehledu o zastoupení a významu antioxidantů v obilovinách a pseudocereáliích. První kapitola je věnovaná charakteristice, rozdělení, mechanismu působení a biologickému účinku antioxidantů. Obsah je zaměřen především na přírodní antioxidanty, které se vyskytují v rostlinách. Přírodní formy vitaminu E se vyznačují významným antioxidačním působením …více
Abstract:
The objective of the Bachelor Thesis is developing a review of the literature dealing with content and significance of antioxidants in cereals and pseudocereals. The first chapter is focused on characteristics, categorization, mechanisms of action and biological effect of antioxidants. Its content targets mainly natural antioxidants present in plants. Natural forms of vitamin E feature important antioxidant …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Petra Vašicová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 5jclhi 5jclhi/2
28. 4. 2016
Složky
Soubory
Halíčková, K.
29. 4. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.