Soňa Procházková

Bakalářská práce

Identifikace mikroorganismů v gastroodpadu se zaměřením na kultivační metody

Identification of microorganisms in food waste with a focus on culture methods
Anotace:
Plýtvání potravinami a s tím související nárůst produkce gastroodpadu je globální problém. Proto je nutné omezit plýtvání potravinami a pokusit se vzniklý gastroodpad zpracovat a znovu využít. Jedním z možných způsobů zpracování gastroodpadu je kompostování. Cílem kompostování je vytvořit kvalitní a bezpečný kompost, který může být následně použit jako přirozené hnojivo. Teoretická část práce je zaměřena …více
Abstract:
Food wastage and the associated increase in the production of food waste is a global problem. It is therefore necessary to reduce food waste through processing and possible reuse. Composting is one of the possible ways of processing food waste. The composting process should result in a high-quality and safe compost that can be used as a natural fertilizer. The theoretical part of the thesis is focused …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2024
  • Vedoucí: Mgr. Eva Jansová, Ph.D.
  • Oponent: Adam Norek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta