Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami – Bc. Ludmila BARTOŠKOVÁ
Bc. Ludmila BARTOŠKOVÁ
Diplomová práce
Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami
Analysis of selected substances from Echinacea plants using chromatographic methods
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakterizaci rostliny Echinacea z botanického i chemického hlediska. Důraz je kladen na její významné obsahové látky, na jejich vlastnosti a to jak z chemického, tak farmakologického aspektu. Praktická část naplňuje cíl diplomové práce, kterým bylo pomocí chromatografických metod analyzovat vhodné skupiny látek rostliny Echinacea. Analýza je soustředěna …víceAbstract:
The theoretical part of the dissertation is focused on characterization of Echinacea plant from both botanical and chemical point of view. Emphasis is laid on the important substances contained in it and its properties with consideration of both chemical and pharmacological aspects. The aim of the whole dissertation is the practical part; it consists in analysing suitable groups of Echinacea plant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8035
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BARTOŠKOVÁ, Ludmila. Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS
Nela PAZDERKOVÁ -
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Veronika Vodová -
Modulace buněčné diferenciace u sarkomových linií pomocí kyseliny all-trans retinové a inhibitorů LOX/COX
Silvia Chovanová -
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Analýza derivátů kyseliny kávové v rostlinném materiálu plynovou chromatografií
Jana NÁDVORNÍKOVÁ