Lenka Kotrbová

Bakalářská práce

Posouzení kvality vepřového masa

Assess the quality of of pig meat
Anotace:
Cílem bakalářské práce je vytvoření literárního přehledu o problematice kvality vepřového masa s ohledem na ekologický nebo konvenční způsob chovu. V práci jsou popsány nejen hlavní ukazatelé kvality masa a jeho chemické složení, ale také vnější a vnitřní faktory, které se na nich významně podílejí. Nutričně je maso ceněno jako bohatý zdroj živin. Jejich obsah kolísá nejen mezi jednotlivými druhy zvířat …více
Anotace:
řeprava zvířat na jatky, jejich omráčení, vykrvení a chlazení jednotlivých půlek. Během přepravy a omračování se na kvalitě podepisuje především stres, který během těchto operací působí. Chlazení musí být dostatečně rychlé a intenzivní, aby se minimalizovala kontaminace mikroorganismy a ztráta vody odparem.
Abstract:
The aim of this thesis is to create a literary review on the issue of the quality pork meat with regard to organic or conventional farming methods. In the work are described not only the main indicators of the quality of the meat and its chemical composition, but also the external and internal factors that are significantly involved in them. Meat is valued as a rich source of nutrients. Their content …více
Abstract:
ning, bleeding and cooling of each half. The stress during transport and stunning has affect to the quality. Cooling must be sufficiently quick and intense to minimise contamination by micro-organisms and water loss to evaporation.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 5r81mh 5r81mh/2
17. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
17. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.