Andrea Fabiánová

Bakalářská práce

Výživa a způsob podávání stravy klientům s Alzheimerovou demencí pohledem pracovníků přímé péče

Nutrition and serving of food for retirees with Alzheimer illness with the view of direct care staff
Anotace:
ANOTACE Bakalářská práce pojednává o možnostech podávání stravy seniorům s Alzheimerovou demencí postiženým poruchami výživy. Jejím cílem bylo zjistit, jak pracovníci v přímé péči posuzují způsob podávání stravy klientům s tímto deficitem. Teoretická část se v úvodu zabývala charakteristikou onemocnění, jednotlivými fázemi Alzheimerovy demence a poruchami výživy v popsaných stádiích, následně je zaměřena …více
Abstract:
ANNOTATION The thesis deals with the possibility of feeding seniors diagnosed with Alzheimer's disease and with eating disorders. The main goal is to find out how social care workers assess the way meals are served to clients with these disorders. The theoretical part introduces the disease itself; the very next concern was of individual stages of Alzheimer's disease and nutrition disorders in these …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 8. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 9. 2015
  • Vedoucí: Mgr. Martina Kuckir

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Fabiánová, Andrea. Výživa a způsob podávání stravy klientům s Alzheimerovou demencí pohledem pracovníků přímé péče. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta zdravotnických studií